Tussenjaar

Werken in vakantiesfeer, nieuwe vrienden maken én je talen oefenen? Een toffe invulling van jouw tussenjaar. Kom werken op een camping in Europa en
join our team!

Een  tussenjaar = een  waardevolle  ervaring

Het nemen van een tussenjaar wordt steeds normaler, meer dan 20% van de (toekomstige) studenten neemt tegenwoordig een tussenjaar. Dat is niet voor niks, een tussenjaar heeft erg veel voordelen, mits je het goed voorbereid en je je tijd goed besteed. Bedenk wat je precies wil bereiken en betrek je ouders bij je plannen.

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een tussenjaar veel voordelen heeft:

 Het heeft een enorm positief effect op de persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je de kans om te ontdekken wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en wat je wil in het leven.

 Jongeren die bewust voor een tussenjaar kiezen behalen daarna betere studieresultaten dan jongeren die meteen doorstuderen. Dit komt vooral doordat de studiekeuze na een tussenjaar veel bewuster wordt gemaakt. Dit verhoogt motivatie en zorgt voor betere resultaten.

√ En dit resulteert direct in minder studie-uitval. Ongeveer 30% van de hbo-studenten stopt al met de studie binnen het eerste jaar, dit komt dan vooral door het maken van de verkeerde studiekeuze en het gebrek aan motivatie.

Reizen is een veel gekozen invulling van het tussenjaar: je ontmoet nieuwe mensen, je wordt zelfstandiger en zelfverzekerder, verbetert je vreemde talen, je stapt uit je comfort zone en leert jezelf goed kennen.

Bij Eurocamp – Al Fresco kun je reizen en werken combineren, wat betekent dat voor jou en jouw tussenjaar?

√ Dat je geld kun sparen voor je (toekomstige) studie. Bij Eurocamp wordt je reis en verblijf vergoed. Jij hoeft van jouw salaris dus alleen de boodschappen, excursies en telefoonrekening te betalen.

 Je ontzettend veel nieuwe mensen ontmoet, vrienden voor het leven. Veel collega’s gaan na het seizoen met elkaar een reis maken in bijvoorbeeld Europa of Azië.

√ Je verbetert je Engels. Eurocamp is een internationale organisatie, de voertaal is Engels en je komt te werken met collega’s uit onder meer: Engeland, Ierland, Polen en Duitsland.

 Je wordt snel zelfstandig, je woont samen met een collega, je bepaalt je eigen ritme en bent zelf verantwoordelijk voor het koken en huishouden.

 Een periode in het buitenland staat goed op je cv. Verder ga je je verantwoordelijkheid nemen en leer je omgaan met collega’s en gasten. Waardevolle ervaringen die je op elke werkvloer weer kunt inzetten.

Helemaal niet zo gek dus, zo’n tussenjaar.

JOIN OUR TEAM