Meest gestelde vragen

Hieronder vind je een aantal van de meest gestelde vragen over het werken op een camping in het buitenland, voor Eurocamp.
 • Ik ben uitgenodigd voor een gesprek, wat kan ik verwachten?
 • Waar zal ik wonen/verblijven, als ik voor jullie werkzaam ben?
 • Werk ik altijd in teamverband?
 • Is er ondersteuning op de camping?
 • Kan ik ook samenwerken met een vriend(in) of partner?
 • Krijg ik een Eurocamp training? en hoe reis ik naar de camping?
 • Hoe ben ik straks verzekerd?
 • Kan ik kiezen voor een bepaald land, een regio of camping?
 • Is het ook mogelijk om stage te lopen bij Eurocamp?
 • Ik sta op de reservelijst, wat houdt dit in?


 • Ik ben uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, wat kan ik verwachten?


  Onze sollicitatiegesprekken vinden plaats op ons hoofdkantoor in Amersfoort. Na ontvangst van je sollicitatieformulier nemen wij zo snel mogelijk contact met je op, voor het maken van een afspraak. Nadat je de uitnodiging bevestigt zullen wij je inplannen en op de dag zelf ontmoeten.

  Terug naar boven »


  Waar zal ik verblijven als ik voor jullie werkzaam ben?


  Gedurende de periode dat je voor ons werkt, woon en werk je op dezelfde camping. Je verblijft in een bungalowtent, die te vergelijken is met de accommodatie van de Eurocamp gasten. Je deelt deze tent met maximaal 1 ander teamlid. Op de camping moet je zelf je eten en drinken verzorgen, hetgeen vaak in teamverband gebeurt. Boodschappen worden meestal gezamelijk ingekocht, ook wordt er veelal gezamelijk gekookt en gegeten.

  Terug naar boven »


  Werk ik altijd in teamverband?


  Je werkt altijd in teamverband, de grootte van het team kan echter uiteen lopen van 3 (de kleinere campings) tot 15 medewerkers. Op alle campings is een leidinggevende aanwezig. Een Courier in Charge, een Senior Courier of een Site Manager draagt de eindverantwoording en geeft leiding aan het team.

  Terug naar boven »


  Is er ondersteuning op de camping?


  Je staat er nooit alleen voor. Met vragen of problemen kun je altijd terecht bij je leidinggevende op de camping. Tevens valt ook iedere camping weer binnen een bepaalde regio, waarover een 'Area Manager' de eindverantwoording heeft.

  Terug naar boven »


  Kan ik samenwerken met een vriend(in) of partner?

  Op een aantal van onze (kleinere) campings is het mogelijk om met z'n tweeen (samen met je partner, of een goede vriend of vriendin) aan de slag te gaan. Omdat je samen de eindverantwoording op de camping draagt moet je hiervoor minimaal 21 jaar of ouder zijn en het gehele seizoen (van april tot begin oktober) beschikbaar. Je zult dan aanspraak moeten doen op de functie 'Mature Couple Courier'. Voor onze andere functies is de kans erg klein dat het mogelijk is om samen met een vriend/vriendin op eenzelfde camping te werken.

  Terug naar boven »


  Krijg ik een Eurocamp training? en hoe reis ik naar de camping?


  Voor welke functie je ook geselecteerd wordt, je ontvangt altijd een training van ons. Eurocamp heeft een team van enthousiaste Trainers die er voor zorgen dat je voorbereidt bent op de verschillende aspecten van het werk. Afhankelijk van je functie vindt de training plaats op de camping (Campingmedewerkers), in Nederland (Kids’Couriers) of in Engeland (Kids’Couriers Mini Fun Station en alle overige functies) De reis naar het gebied en de camping zal door ons kantoor in Amersfoort geregeld worden en zal per vliegtuig, trein of bus zijn.


  Terug naar boven »


  Hoe ben ik verzekerd?


  Gedurende de periode dat je voor ons werkt moet je gewoon je eigen Nederlandse ziektekostenverzekering aanhouden. Wel is het handig als je (ruim) voor vertrek naar het buitenland een 'European Health Insurance Card' (EHIC) aanvraagt. Deze kun je aanvragen via je eigen zorgverzekeraar of via www.ehic.nl. Tenslotte sluiten wij voor de periode dat je voor ons werkt en op de camping verblijft, nog een reis- en bagageverzekering voor je af.

  Terug naar boven »


  Kan ik kiezen voor een bepaald land, regio of camping?


  Je kunt een voorkeur opgeven voor een land of een bepaalde regio maar definitieve plaatsing kunnen wij je helaas niet garanderen. Bij de plaatsing naar land, regio of camping spelen meerdere factoren een rol. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je talenkennis, maar ook naar de periode die je beschikbaar bent. Wij proberen echter zoveel mogelijk aan je voorkeur tegemoet te komen.

  Terug naar boven »


  Is het ook mogelijk om stage te lopen bij Eurocamp?


  Ja dat kan, kijk voor meer informatie op www.istage.nl.

  Terug naar boven »


  Ik sta op de reservelijst, wat houdt dit in?


  Onze reserves worden benaderd in het geval er een medewerker voor- of tijdens het seizoen uitvalt. Indien je dan al op gesprek bent geweest zal je rechtstreeks de baan aangeboden krijgen. Het staan op de reservelijst biedt geen zekerheid op een baan, maar wel een kleine kans dat je toch de mogelijkheid krijgt om aan de slag te gaan voor Eurocamp.”

  Terug naar boven »

  Eurocamp op Facebook: